Over Frank Heerkens

EDR09356_LR-2De aarde waarop wij wonen herbergt een ongekend aantal schatten in de vorm van bomen, bergen, bloemen, planten en vele soorten grondstoffen.  In de loop van mijn leven zijn deze schatten mij hoe langer hoe meer gaan imponeren en inspireren. Wanneer ik de bomen in een bos, de planten, de bloemen, luchten of de bergen aanschouw, ervaar ik een niet in woorden te vatten schoonheid. Vanuit deze ervaring geef ik een boom, of welke aardse schat dan ook, een tweede leven in de vorm van een meubel, object, inrichting of keuken.

De wonderlijke tekening in het hout, de natuurlijke vorm van een plank, de grillige buitenkant van een boom, vormen voor mij een oneindige inspiratiebron. Zij zijn de basis voor het ontwerpen en vervaardigen van alles wat ik maak. Op deze manier wil ik de natuurlijke vorm van een plank of boom optimaal tot z’n recht laten komen in een uniek en duurzaam meubel of object voor u.

De vraag van u als opdrachtgever vormt voor mij altijd het uitgangspunt. Het is mijn streven om een meubel af te stemmen op uw wensen en de ruimte waarvoor het bedoeld is. Dit is een gezamenlijk proces waarin een persoonlijke benadering en overleg centraal staan en ik vanuit mijn jarenlange ervaring, creativiteit, oog voor detail en gevoel voor verhouding naar een bijzonder product toewerk. Deze samenwerking geeft, voor mij als ontwerper en maker en voor u als klant, een bijzondere extra dimensie aan een meubel of object. Het eindproduct is hiermee uniek in vorm en totstandkoming, en wordt met aandacht en vakmanschap voor ú gemaakt. Bovendien is het dusdanig duurzaam en hoogwaardig van kwaliteit, dat de levensduur de grenzen van één generatie kan overschrijden.

Frank Heerkens

error: © Copyright Voor alle ontwerpen, afbeeldingen en tekst op deze internetsite geldt dat het intellectuele eigendom bij Frank Heerkens ligt. Volgens het juridisch eigendomsrecht mag derhalve niets van de genoemde zaken verveelvoudigd of gebruikt worden voor andere doeleinden dan bedoeld door of overeengekomen met Frank Heerkens.