Oud & Nieuw in één tafel

De tafel van Bart en Brigida was na 20 jaar trouwe dienst aan vervanging toe. Het was een moeilijk afscheid, want deze tafel betekende nogal wat voor ze. Na haar scheiding twintig jaar geleden betrok Brigida met drie kinderen een nieuwe woning, waarna er weinig geld over was voor meubilair. Hoe fijn was het toen om een oud maar degelijk tafelonderstel op straat te vinden, waar een bevriende meubelmaker vervolgens een ovalen blad van multiplex op maakte.

Deze deels gevonden, deels vernieuwde tafel heeft 20 jaar lang een centrale rol in haar huis gespeeld. Door slijtage van het blad werd het echter tijd voor iets anders. Maar moest het een andere tafel worden of alleen een ander blad?


Lees verder >

Over het hout

Door zijn manier van werken is het noodzakelijk dat Frank een grote eigen houtvoorraad heeft. Hij koopt hele bomen in. Dat hout is grotendeels afkomstig van Nederlandse bomen en het liefst uit de nabije omgeving.

Dit sluit het beste aan bij zijn missie op een manier te werken die ethisch en ecologisch verantwoord is. De zoektocht naar bomen met een fraaie houtstructuur is een wereld op zich:

Lees verder >