VISIE EN WERKWIJZE

Frank Heerkens ontwerpt en vervaardigt unieke, tijdloze, eigenwijze en bijzondere meubels, objecten en interieurs voor mensen die echt iets ‘eigens’ zoeken voor hun woon- en werkruimte en die de schoonheid van de natuur in huis willen halen.

VISIE: MOOI, GEBRUIKSVRIENDELIJK EN DUURZAAM

Bij Vorm en Inhout staat respect voor de natuur voorop. Daarom vind je in de werkplaats geen productiehout, maar wordt er alleen gewerkt met hout van bomen die gerooid zijn vanwege leeftijd, situaties waardoor ze niet meer verder konden groeien of ziekte.

“Ik geef gevelde bomen een tweede leven als gebruiksobject of interieur. Bij alles wat ik maak doe ik mijn best om de boom, de fraaie vorm en structuur die ik zie in het hout, optimaal tot zijn recht te laten komen en een podium te geven”.

De boom blijft boom bij Frank. De boom is het startpunt van het ontwerpproces. In de bewerking en afwerking kiest Frank voor een natuurlijke en ecologische materialen zoals olie, was of zeep.

De objecten van Vorm en Inhout zijn dusdanig duurzaam en hoogwaardig van kwaliteit, dat ze makkelijk meer dan één generatie meegaan. Het zijn erfstukken.

WERKWIJZE IN OPDRACHT

Frank werkt veelal in opdracht, voor mensen die een specifieke wens hebben voor een meubel, object of inrichting voor hun woon- of werkruimte. Of voor mensen die een geliefde boom hebben moeten laten rooien en die boom een tweede leven willen geven.

In zijn werkwijze met opdrachtgevers staan drie dingen centraal:
– De vraag van de opdrachtgever
– De functie van het object en de ruimte waarvoor het bedoeld is
– De vorm en oorsprong van het gebruikte materiaal.

De Opdrachtgever
De opdrachtgever wordt uitgenodigd en betrokken bij het ontwerpproces waarin persoonlijke benadering en overleg centraal staan. Frank is iemand die goed kan luisteren en oog heeft voor de ander, wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden. Hij werkt vanuit verbinding en stemt zijn ontwerpen af op de specifieke behoeften en de eigenheid van de opdrachtgevers. Frank wil kunst brengen in de vorm van een houten object wat van toegevoegde waarde is voor de identiteit van de opdrachtgever en de ruimte waar het komt te staan.

“Het is geen kwestie van even een tafel maken en neerzetten. Nee, ik wil hier iets neerzetten om aan te zitten wat een uiting is van wie deze mensen zijn. Ik wil dat het object het hart raakt, dat het iets met je doet.”

De functie
De ontwerpen van Frank zijn niet “voor de sier”. Ze worden ontworpen en gemaakt om gebruikt te worden. Daarbij kijkt Frank naast gebruikscomfort ook naar de ruimte waarvoor het object of de inrichting bedoelt is. Wat zijn de kwaliteiten van de ruimte waarmee hij kan werken? Ook hier stemt Frank af. Een keuken in een kleine ruimte vraagt om een ander ontwerp dan een keuken in een grote ruimte.

Het materiaal
Frank gebruikt voor zijn ontwerpen alleen natuurlijke materialen, met name hout, want hout staat van oorsprong het dichtst bij de mens. Door in de directe leefomgeving een mooi houten meubel, object of inrichting te plaatsen blijf je ook “binnen” de relatie met de natuur ervaren. Het brengt bezieling in je huis of werkruimte. Desgewenst kan de opdrachtgever zelf het hout kiezen uit de grote houtvoorraad van Vorm en Inhout (Lees hier meer over de houtvoorraad).

Het eindresultaat
Het eindresultaat van elke opdracht is een object wat
– mooi is om te zien
– de natuur in huis brengt
– fijn is in het gebruik
– en wat uitnodigt om aangeraakt en ervaren te worden!

Geïnteresseerd in het laten ontwerpen en vervaardigen van uw eigen unieke object of interieur?
Klik hier en maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking

WERKWIJZE IN EIGEN BEHEER

Frank maakt ook werk in eigen beheer wat direct beschikbaar is voor geïnteresseerde klanten. In eigen beheer werkt Frank puur in afstemming met het materiaal en ziet in het hout wat voor meubel er uit gemaakt wil worden. Deze werken worden onder andere op deze website aangeboden op de pagina “Direct beschikbaar”. Neem eens een kijkje of je iets ziet wat je raakt!

Nieuwsgierig naar die direct beschikbaar zijn voor de verkoop:
Klik hier en neem een kijkje!